• Prerušenie štúdia
          • Prerušenie štúdia

            od 30. 3. 2020 sa prerušuje vyučovanie na všetkých školách až do odvolania

            Vážení rodičia! Začíname učiť online. Prosím kto sa ešte neprihlásil - nepožiadal o priateľstvo na facebooku nech tak urobí a nájde  tam mňa aj pani učiteľku Hrubú. Budeme učiť cez messenger.

             

        • Zápis žiakov do 1.ročníka
          • Zápis žiakov do 1.ročníka

            Milí rodičia budúcich prvákov, pozývame Vás na zápis Vášho dieťaťa do 1.ročníka, ktorý sa uskutoční od 15.apríla do 30. apríla 2020 - bez osobnej účasti dieťaťa a rodiča - usmernenie pre elektronický zápis.

            Ponúkame Vám možnosť vyplniť prihlášku k zápisu elektronicky v pokoji svojho domova. Nájdete ju v časti elektonická prihláška. Môžete  aj volať na telefónne číslo: 0915 322 625

             

        • Prerušenie vyučovania
          • Prerušenie vyučovania

            OZNAM

            Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. do 27. marca 2020 vrátane.

            Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy. Rodičia pozrite si domáce úlohy, kde je zapísané učivo na samoštúdium pre žiakov 1. 4. ročníka. Sú zapísané dňa 13.3.

             

        • Karneval
          • Karneval

            Do galérie Karneval boli pridané fotografie.

            Obdobie fašianok sa nezaobíde bez parádneho karnevalu. Ani my sme nezabudli a privítali sme v našej škole krásne a zaujímavé masky. Spoznali sme prírodovedca, anjelika, bojovníkov či princezné. Nechýbali rôzne zábavné súťaže a tance.Skvelú atmosféru dopĺňali chutné koláčiky, občerstvenie, dokonca i tombola. Všetky úžasné masky boli odmenené diplomom,  sladkosťou i malou drobnosťou. Aj takto vyzerala odmena pre našich žiakov za polročné vysvedčenie.

        • Čitateľský oriešok
          • Čitateľský oriešok

            Žiaci našej školy sa zapojili do zaujímavej súťaže s názvom Čitateľský oriešok. Cieľom našej práce bolo precvičiť si   čítanie s porozumením, vnímanie medzipredmetových vzťahov a logické myslenie. Súťaž tiež rozvíja ich predstavivosť a obrazotvornosť žiakov – vo výtvarnej časti museli zapojiť svoju fantáziu a prepojiť dva príbehy do jedného. Takéto krásne dielka sa nám podarili a zaslali sme ich porote.

        • Vianočné vystúpenie
          • Vianočné vystúpenie

            Do galérie Vianočné vystúpenie boli pridané fotografie.

            Vianoce. Najkrajší sviatok roka spojený s narodením Ježiška, rôznymi zvykmi a neoddeliteľnými darčekmi. Naši žiaci si jedinečný darček pripravili pre svojich rodičov. Zabalili ho do krásneho vianočného vystúpenia naplneného básňami, koledami, piesňami. Veríme, že  ním rodičov i seba  potešili.

        • Milukáš
          • Milukáš

            Do galérie Milukáš boli pridané fotografie.

            Najkrajším zimným mesiacom v roku je pre deti nepochybne december. Hneď na začiatku ich navštívi Mikuláš a rozdá sladkú odmenu. Aj našich žiakov potešil Mikuláš sladkým balíčkom, adventým kalendárom. Deťom do školského klubu doniesol hračky, ktoré si aj hneď vyskúšali. Trochu sme sa báli, lebo Mikuláš prišiel aj s čertom. No naše deti boli poslušné a tak sme sa všetci spoločne aj odfotili.

        • Hodina deťom- zbierka
          • Hodina deťom- zbierka

            Do galérie Hodina deťom- zbierka boli pridané fotografie.

            Dňa 14. novembra sa konala celoslovenská akcia s  názvom Hodiny deťom. Do verejnej zbierky sme sa zapojili aj my. Žiaci našej školy prispeli symbolickou sumou, za čo im veľmi pekne ďakujeme.  Naše dobrovoľníčky spolu s pani vychovávateľkou  oslovili aj viacerých obyvateľov obce Hatalov. Vyzbierané prostriedky poputujú deťom , ktoré to potrebujú. Ďakujeme!

        • Jabĺčkový deň
          • Jabĺčkový deň

            Do galérie Jabĺčkový deň boli pridané fotografie.

            Chutné, krásne, plné vitamínov. Áno, hovoríme o jabĺčku. Vďaka látkam, ktoré obsahuje nám pomáha pri prechladnutí, bolesti hlavy či bruška. Takto sme si priblížili jeho význam  pre naše telo počas Dňa jabĺčka. Deti si hravou formou upevnili vedomosti o zdravej výžive, namaľovali veselé obrázky, pochutnali si na čerstvých jabĺčkach i koláčikoch. Pozrite si ako nám to super dopadlo:-)

        • Záložka spája školy
          • Záložka spája školy

            Pod vedením pani učiteliek sa naši žiaci zapojili do česko-slovenského projektu s názvom "Záložka spája školy". Cieľom projektu je viesť žiakov k čítaniu detskej literatúry  a zároveň nadviazať kontakt s ich rovesníkmi z partnerskej školy. Úlohou žiakov bolo zhotoviť záložku s motívom z knihy, ktorú prečítali. Záložky si vymeníme so žiakmi z českej základnej školy  Nemyčeves v okrese Jičín. Tešíme sa na záložky od našich budúcich kamarátov a dúfame, že sa im  zapáčia tie naše .

        • Čím chcem byť
          • Čím chcem byť

            Podporovať výtvarné talenty je cieľom súťaže s názvom "Čím chcem byť", do ktorej sa zapojilii žiaci našej školy. Nakreslili svoje predstavy o budúcich povolaniach. Práce sa vydarili, odoslali sme ich a veríme, že sa zapáčia i porote, ktorá najkrajšie ocení.

        • Výstava plodov jesene
          • Výstava plodov jesene

            Priestory našej školy v mesiaci október skrášlili plody našich záhrad. Voňavé a zdravé košíky pripravili žiaci spolu s rodičmi a učiteľmi. Niektorí žiaci doniesli vyrezávané tekvice a spoločne sme si z jesenných plodov vyrobili zaujímavé postavičky, ježkov, draka. Na dobrotách sme si aj pochutnali. Ďakujeme všetkým, ktorí k našej výstavke prispeli.

        • Jesenné cvičenie  v prírode
          • Jesenné cvičenie v prírode

            K obľúbeným aktivitám v škole nepochybne patria rôzne výlety, vychádzky či exkurzie. My sme si Cvičenia v prírode naplánovali na 2. októbra. Deň sa nám výborne vydaril. Zo školy sme sa  presunuli na obecné  ihrisko v Žbinciach. Najprv sme si zamaškrtili, zahrali spoločne hry, plnili rôzne športové disciplíny. Počasie nám prialo, žiaci si na chvíľu oddýchli od povinností a zažili krásny deň v prírode. 

        • Slávnostné otvorenie školského roka
          • Slávnostné otvorenie školského roka

            Oddýchnutí a plní chute do práce sme sa po letných prázdninách opäť vrátili do školských lavíc. Školský rok 2019/2020 slávnostne otvorila pani riaditeľka Mgr. V. Pauliková a pán starosta obce V. Kováč. Všetkým našim žiakom a zamestnancom prajeme, aby celý školský rok bol úspešný. Tešíme sa na našich prváčikov, ktorým tiež prajeme, aby sa im v škole páčilo a radi pracovali v novom kolektíve.

        • Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka

            Školský rok 2018/2019 je úspešne za nami. Žiaci počas neho plnili rôzne úlohy, vzdelávali sa  podľa učebných osnov 1. stupňa základnej školy, ale aj navštívili mestské kasárne, michalovskú knižnicu, či Dopravné ihrisko v Sobranciach. Veď napokon všetky akcie máme aj na našej stránke. Za celočnú prácu patrí žiakom pochvala. 28. júna si ju odniesli v podobe vysvedčenia.  Najkrajšia odmena však budú letné prázdiny, ktoré veríme, že budú pre všetkých plné zážitkov a nepakovateľných chvíľ.

        • Rozlúčka so žiakmi 4.ročníka
          • Rozlúčka so žiakmi 4.ročníka

            Dňa 26. júna sa s nami rozlúčili naši šikovní štvrtáci. Majú ukončené primárne vzdelanie a v ďalšom štúdiu budú pokračovať na nových školách, ktoré si zvolili. Prajeme im veľa  úspechov a šťastia. Zároveň ďakujeme za krásne dopoludnie, ktoré si pripravili pre mladších žiakov a bohaté pohostenie.

        • Dopravné ihrisko v Sobranciach
          • Dopravné ihrisko v Sobranciach

            Do galérie Dopravné ihrisko v Sobranciach boli pridané fotografie.

            K super obľúbeným činnostiam medzi žiakmi patrí návšteva Dopravného ihriska v Sobranciach. Aj tento rok sme sa tejto akcie zúčastnili a naozaj si chvíle strávené za volantom deti užili. Najväčší úspech mali jazdy na motokárach, ale žiakov pán Onder aj poučil o pravidlách cestnej premávky. Určite si návštevu na ihrisku v budúcnosti zopakujeme. Už teraz sa tešíme.