• "Spolu múdrejší 2"

            Naša základná škola v Hatalove ponúka v mesiacoch október, november a december 2021 doučovanie svojich žiakov v predmetoch slovenský jazyk, matematika a anglický jazyk. Projekt "Spolu múdrejší 2“ je realizovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR.

          • OZNAM k začiatku šk.roka 2021/22

            Slávnostné otvorenie školského roka 2021/22 sa uskutoční dňa 2.9.2021 o 08:30 hod. v ZŠ.

            V tento deň nebude v prevádzke Školský klub detí a ani sa nebude podávať obed v školskej jedálni.

            - 3.9.2021- žiaci budú mať 4 vyučovacie hodiny, ŠKD aj obed /prihlásení žiaci/, doniesť si prezuvky.

            - 6.9.2021- vyučovanie podľa rozvrhu hodín, ktorý žiaci dostanú v piatok a bude tiež zverejnený na EduPage.

            • Test nebude podmienkou pri nástupe do školy.
            • Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy, ktoré trvá 3 a viac po sebe nasledujúcich dní rodič predloží škole „Vyhlásenie o bezpríznakovosti.“ (príloha č. 1.)
            • Rodič si môže uplatniť výnimku z karantény ak odovzdá za svoje dieťa Oznámenie o výnimke z karantény". (príloha č. 2.)
            • Žiakom základnej školy, ktorých rodičia prejavia záujem, budú poskytnuté antigénové testy na dobrovoľné samotestovanie doma. O termíne preberania testov Vás budeme včas informovať.
            • Rozvrh hodín  bude zverejnený cez Edupage prvý septembrový týždeň.
            • Školská jedáleň bude v prevádzke od 03.09.2021 /piatok/.
            • Bližšie informácie o organizácii prvého týždňa v škole podajú triedni učitelia pri nástupe žiakov do školy.

             

          • Školský výlet

            V piatok 25. júna 2021, žiaci našej školy navštívili Gazdovský dvor vo Veľkých Raškovciach. Kŕmili zvieratá, prezreli si výstavu historických motocyklov a automobilov a zahrali sa na vonkajšom ihrisku.

          • Prevencia obezity

            Prevencia obezity je jednou z najväčších výziev verejného zdravotníctva v 21. storočí. Dňa 26. apríla 2021 pani učiteľka Mgr. Viera Pauliková viedla so žiakmi zaujímavú besedu o zlepšovaní stravovacích návykov u detí a dôležitosti pohybu.

          • Obnovenie prezenčnej formy vyučovania od 1. 3. 2021

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe aktuálneho COVID Automatu a odporúčaní RÚVZ sa v našej škole od 1. 3. 2021 (pondelok) obnovuje prezenčné vyučovanie na základnej škole v Hatalove. Podmienkou je, aby jeden zo zákonných zástupcov žiaka, mal negatívny test, nie starší ako 7 dní. Pri vstupe do školy budú poverení zamestnanci od rodičov žiadať tlačivo – Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, k nahliadnutiu výsledok Ag alebo PCR testu, prípadne potvrdenie od obvodného lekára o prekonaní ochorenia, alebo potvrdenie o očkovaní.

            Z organizačných dôvodov, keďže budeme platnosť testov  kontrolovať každý pondelok, je VEĽMI DȎLEŽITÉ, aby ste sa nastavili na víkendové testovanie! Test má byť platný celý týždeň.  Rezervujte si termín na testovanie cez víkend.

            Žiadame rodičov o dodržiavanie daných pravidiel a postupov.   

            Svojím správaním, konaním, prístupom nám buďte nápomocní. Ide o naše, ale aj o vaše zdravie a hlavne o zdravie našich najmilších, našich detí !

            Čestné vyhlásenie Vám bude k dispozícii aj v škole, je dôležité, aby ste prvý deň žiaka odprevadili osobne.

            Alebo stiahnúť na tejto adrese:

            https://cloud2b.edupage.org/cloud/Cestne_vyhlasenie_ZZ%281%29.pdf?z%3A6DTiFKI%2BvIqCr83DH4J1WDYUjQj%2B6hVi9Q1bxrVIPUZXcKxR28bSZGG4qfTkvKFf

          • Mikuláš

            Dňa 4. decembra 2020 k nám po roku opäť zavítal Mikuláš. Už od rána vládla medzi deťmi veselá nálada. Mikuláša potešili pekným spevom, vinšami a básničkami. Za odmenu dostali sladkú odmenu.

          • Cvičenia v prírode


            Dňa 4. septembra sa uskutočnili Cvičenia v prírode. Žiaci sa presunuli k poľovníckej chate, ktorá sa nachádza za obcou Hatalov. V roku 1944, v tejto časti obce, núdzovo pristála posádka amerického bombardovacieho lietadla, "Sugar report". Počas cvičení si žiaci zahrali rôzne hry a zaujímavé aktivity. Pozorovali prírodu a okolie.

          • Školský výlet

            23. júna sme so žiakmi našej školy navštívili areál Gazdovský dvor vo Veľkých Raškovciach. Výlet sme obohatili o návštevu " Mindžákovej chyži" v Slávkovciach. Tu sme si mohli všimnúť ako bývali ľudia na Zemplíne v minulosti. V Raškovciach sme si prezreli  múzeum našich predkov, viac ako  tridsať druhov zvierat, zahrali sme sa na multifunkčnom ihrisku. Zážitkom pre deti bola jazda na koni. Pohostili sme sa v neďalej reštaurácii a nechýbala ani zmrzlina.

        • OBNOVENIE  ŠKOLSKÉHO VYUČOVANIA  A PREVÁDZOK ZÁKLADNEJ ŠKOLY V HATALOVE
          • OBNOVENIE ŠKOLSKÉHO VYUČOVANIA A PREVÁDZOK ZÁKLADNEJ ŠKOLY V HATALOVE

             

            Zriaďovateľ školy Obecný úrad Hatalov, na základe výsledku uskutočneného prieskumu medzi zákonnými zástupcami žiakov tunajšej školy, ktorí prejavili záujem o obnovenie školského vyučovania v Hatalove a jej prevádzok ako aj vzhľadom na zabezpečené personálne, materiálne a priestorové možnosti školy a v súlade s rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 2020/12033:1-A2110 a  s opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR č. OLP/4204/2020 zo dňa  22. 5. 2020

             

            rozhodol o obnovení školského vyučovania v Základnej škole

            a jej prevádzok  ŠKD a ŠJ. 

            s účinnosťou od 1. júna 2020

                       

             

          • Deň otvorených dverí

            Priestory našej školy si vo februári mohli pozrieť budúci prváčikovia v rámci Dňa otvorených dverí.  Nielen materiálne vybavenie našej školy mohlo zaujať deti a ich rodičov. Deti si vyskúšali pracovať v skupine, pri tabuli, s obrázkami. Ich šikovnosť bola aj odmenená sladkou odmenou a pamätným listom. Budeme veľmi radi, keď sa  v septembri stretneme opäť.